Studdsigt...

Är på ett sånt där studdsigt humör... Ni vet när man är full av energi men inte kommer någon vart men man är glad för de ändå... xD Gymmet öppnar om en timme så ska dit då. Skriver på fysiklabben men kommer inte vidare just nu, lite segt. Ska ju plugga annat i kväll så vill ju bli klar. Fick åter upplivat Spotify precis, gött att ha lite go musik. Datorn funkar någorlunda nu, de flesta uppdateringar finns men bara de absolut viktigaste. Så man kommer på i sänder att: "Oj, den filen kan jag ju inte öppna utan de programmet, hmm." Bara att ge sig ut på nätet och leta upp programmet. Så de kanske är anledningen till att jag inte har kommit så långt. Sen så kanske inte Msn och Spotify var de två viktigaste programmen till fysiklabben men men.

Hade en mysig kväll på O´learys igår iaf. Blev ett tappert gäng, Hanna, Jenny och Johanna. Skuma folk på toan som verkligen berättade hela sitt liv för en grabb som minst va 20 år yngre än henne själv. Undra vilka grodor man själv har hävt ur sig genom åren, på toaletter, som andra satt och lyssna på.

Nu snöar de igen, har ju både vårjacka och vårskor inhandlade så detta är inte posetivt...

Vill ha vår nu! Dessa darlings fic

0-3760ad2e04f035182158c4d53d701058.png

Vill ha vår nu! Dessa darlings fick följa med mig, favorit märket Vagabond och på rea. Har de lugnt på jobbet och verkar fortsätta i samma tempo.


Datafan!

Dagen var först tipp topp, gym tidigt som fan,gick bra. Traska på i ordentlig takt hem och då braka helvetet lös! Sätter på datorn och i favoritfältet så ligger en facebook profil av en grabb från gävle! Huuu?! Vem fan är de och hur fan kom den dit i MIN dator!?! Tankarna började snurra iväg och visst hade datorn bettet sig lite konstigt, varnat för att de finns en annan dator med samma IP i nätverket, problem med inloggning på Nordea och Avanza så att jag till och med tog ärendena till Hv istället för att de kändes skumt. Hela jävla dagen vändes upp och ner, fick ringt många samtal kors och tvärs, vissa sa antivirusprgram, andra formatera, tredjepart sa att de omöjligen kan va någon annan som har koll på min dator. Förbannat obehagligt! Ringde mamma och verkligen storstjöt, blev för mycket av de jobbiga för stunden! Hade ju inte tid med sådan här skit och problem. Så blev beordrad att komma hem till Uddevalla och lugna ner mig. Men nu är datorn formaterad med hjälp av brorsan men datorn vill inte hitta möjligheter till att ansluta. Så får inte tag på uppdateringar så sitter med en total tom dator som inte fungerar fast den ska de. Riktigt jävla uselt! Vart enda lösenord är bytt till helt skumma nuffror och bokstäver som man behöver tillång till min hjärna för att få tag på. Är på de grinigaste humöre på länge, trött så att ja skule kunna lägga mig nu. Så blev en jävlig piss dag! Fick inte gjort något av de alla måste jag skulle göra. När ska man få tid att göra dessa?


Ojoj...

En både och dag, snurrig som fan men så mysig också! Hälsade på min VFU plats under hela dagen, goa kramar, skratt och hjälp vad de hade växt bara sen i julas! Skäms nästan att jag inte är där oftare. Kom nästan inte där ifrån, härligt att barngruppen har varit nogorlunda samma den sista terminen så att de kommer ihåg vad vi har hittat på sist osv. "Karin!, Korken guppa men pengen drunkna när du va här!"

Sen så blev det snurrigt med de projekt jag ingår i mellan VFU:n och HV. Vi studenter har fått olika information, VFU-platsen en annan info och HV kör sitt race. Börjar bra, reder sig väl men de VFU platsen tacka ja till va först och främst socionomstudenter och mig, nu är vi istället tre lärarstudenter och socionomerna dyker möjligen upp... Alla är välkommna som nu är med i projektet men och försöka re i detta så att alla får ut något positivt.. Blir morgondagens aktivitet, samt allt annat, tusen saker att göra imorn känns det som. Lockar inte, hade mycke hellre jobbat som var möjligt om jag inte hade haft häcken full! :(

Jaja, skivstångspasset var anningen jobbigare idag eftersom vikterna var höjda men absolut ingen konditionsträning så blev en kort sväng med Saija och Kleo. In i duschen nu och se om de blir gym imorn eller om kroppen total protesterar. Ska på Jessicas pass imorn också så späckad dag.

Gnuggar händerna!

Börjar bli riktigt härligt de här! Lönespecen kom idag, hihii... ;) Har fan nästan samma lön nu som innan jag hade en början till utbildning men jag har bara jobbat hälften av timmarna. Bådar gott inför framtiden! Så min shopping från HM som jag fick igår känns inte lika illa i plånboken idag. När de hamnade lite "onödiga" plagg för stunden i beställningen. :)

Har muttrat irriterat idag över fysiken. Gillar inte detta med att skriva labrapporter som vi inte kommer ha någon användning för senare i livet. Hade vart ensak om man gick en ingenjörsutbildning (som läraren vi hade idag, vanligtvis härskar på) men på lärarprogramet och desutom mot våra åldrar... :S Säger väl allt om läraren, att han inte kan ta ner "sina" saker till våran nivå...

Har dock haft flyt idag med, pluggat ett tag i skolan, fikat med Cattis och sen pluggat vidare här hemma. Ska snyggas till lite i "storarummet" nu. Konstigt vad man kan lyckas stöka ner på en dag när jag knappt var hemma...

Skivstången igår var förresten djävulsk. Själva skivstångspasset på 45 minuter gick galant, kanske höja vikterna nästa gång till och med. Men trodde att jag skulle död av syrebrist ett tag de sista 15 minutrarna under 45 sekunder intensiv och 15 sekunder vila om och om igen.

Shopping! :)

Hihii har shoppat, allt satt helt perfekt så är så nöjd! HM-katalogen denna gång, så nu är vårjackan klar och resten var sådant som slank med men klänningar och bikinis får man inte för många av. :) 
  


Fin fint de...

Vilken smittorisk man är mot sig själv egentligen. Röjde i badrumskåpet, hittade massa massa antibiotika sen i sommras. Fick ju bara använda flaskorna en viss tid pga smittorisken. Alla flaskor låg så duktigt i sina förpackningar men de är ju för fan inget att spara på. Så nu ligger de välförlutna i påsar och inväntar leverans till apotekets ta-hand-om-läkemedel-depå.

Ska ta mig till Jätten nu. Handla frukt och sen vidare till Skivstångspasset. :)

Knepigt knepigt...

En sådan där knepig humör dag som kanske håller i sig hela vecka. Fast det är posetivt, sitter här hemma, har nyss pärlat om ett armband, tänkte ta tag i disken och sen röja i badrumsskåpet. Så är på asbra humör! Det där badrumskåpet har varit: öpnna fort, stänga fort så inget ramlar ut. Pågått sen innan Jul men nu så känns de lite kul att dra igång med det. Knepigt knepigt.

Skum föreläsning i förmiddags, Newtons lagar.. Samma lärare imorn fm igen, lockar inte allra värst. Studiegrupp därefter så skulle önska att man kunde komma iväg lite tidigare och ta sig till gymmet. Blir i vilket fall skivstång ikväll. Ska handla innan dess oxå, tydligen fått Hm-paketet. :) Så lite smått och gott att fixa med hela kvällen typ.


Avgjort...

Hatar dessa avslut hela tiden. Ledsamt men vad ska man göra. :/

Positiva är väl att träningen har fungerat som endorfin givande och gett mig gott humör ändå. Så iväg imorn igen, Jessicas pass 9.30-10.30.

Sen hem till pappa, Islandsbergpromenad står på schemat. Isen ligger tydligen fortfarande, så ska intressant att uppleva de så annars vågiga passagen lugn.

Nu är de snart Avatar som gäller... Ger gott humör bara tanken av att sjunka ner i fotöljerna och slappa. :)

Kakan blev förresten god, känner inte smaken av surdeg men tycker mig känna doften av den. ;P

Kakbak av min Herman... Så nu står

640afb6d1a102641eb545dacdd0f119e.png

Kakbak av min Herman... Så nu står han i ugnen med extra choklad ist för äpplen. Herman är en surdegskaka delad från Johanna, så blir något nytt de här. ;)


Stök...

Har lyckats ganska bra med träningen sen jag skrev sist. Onsdag: Skivstång 19-20. Torsdag: Gym 10-11.30 och Jympa 17.30-18.30. Men det blir vila med träningen imorn. Blir i stället fullspäckad dag, skola 9-12, träffa Amelie en kort stund på Överby, hem och baka surdegskakan Herman, träffa Jimmie en kort stund och sen bio (Avatar) med Linda och Joakim 21-sent. :) Lördag blir de jympa igen 9.30-10.30. Sen blir de Uddevalla och där är inte planerna spikade än... Ska iaf hälsa på Bettan.


Iiii...

Gillar de inte. Har hittat ett nytt spindelbo... Nu är de väck men upptäckte det när de hängde en riktigt spindel bredvid min "Lyckspindel" som jag fick av mormor när jag flyttade hit. Så uppe på dörrkarmen var kokongen med massa små spindlar i. Men de har som vanligt fått bada även mamma eller pappa spindel.

Haft Saija på fika i några timmar. Fått en underbart recept av Hanna MD.


Så nu blir det matlagning, röja i mina papper och sen skivstång kl 19. :)

Bild och form

Snurr snurr... Nyss hemkommen från Bild och form för lärare. Kommer säkert bli jättegivande! Hade en tanke som snurrade i natt angående kursen: är de något idé att läsa den egentligen? Förklaringen bakom tanken är att Bild och form ligger väldigt långt ner på den hierarkiska systemet av kunskap. Om barn redan i låg ålder ser bild som något som bara ska va kul och inget att kämpa för varför ska vi då ha utbildat folk till det. MEN nu har Annelie (kursledaren) verkligen tryckt på att vi måste inse att bilden är viktig i vårat symbolsamhälle. Så fortsätter inte bara för att det är mitt ämne och för att det är kul utanför att jag fan i mig ska få andra att förstå vikten av det.

Skivstång 75 min

Så nöjd så, äntligen igång med detta passet oxå. Tufft men ger nog resultat i slut änden... :)
Kroppen är i vilket fall helt slut nu så nu väntar duschen och sen bums i säng.
Möte med E Johansson redan 8.30, sen heldag med Natur och Teknik kursen och tillslut Bild för lärare ca 17-21. Blir en lång dag, men ledig på onsdag. :)

Nya tag. ;P


Nya pass på Friskis i veckan. Jessicas pass innehöll den här låten. Inte min stil i vanliga fall men man fick energi och leendet var stort. ;)December 09 - Januari 10

Hehe så Sissi, nu äntigen kommer resumén. ;P

Imorn ny kurs: Natur och Teknik.

Sista veckan
Jobb hela helgen utan bravader, rullat på i lugn och ro.
Första nattpasset är avklarat utan problem.
Arbetet inskickat och är relativt nöjd.
Träningen är igång ordentligt. Jessica har börjat leda igen, torsdagar och lördagar. ;)
Utställningen äntligen klar! Så nöjda så! Tror vi allihop kände så! :)

7 januari
Första dagen i skolan, pust och stön. Nya vägar till Naturvetenskapen börjar bli seg för att det finns brommsklossar i klassen. Kommer dock igång ordentligt med träningen och får göra mig av med irritationenen.

Trettondagen
Mamma 55 år, en lugn dag med släkten hemma.  :)

Nyår
Spenderade Nyårsafton ihop med Cattis och gott folk i Thn, på Karlstorp. Underbar bål som ja ska ta var receptet på. Som saft. ;P Lite förrätt med kycklingvinkar i smarig sås. Huvudrätt Rådjurstek, potatisgratäng, rödvinssås, efterätt två sorters kakor. Hehe men de blev först efter tolvslaget när lek drog ut på tiden. ;) Blev hem gång till Jimmie först vid 03.30 tiden först men trevligt var de. :)

Blev jobb på ett fritids i U-a i mellandagarna, 7 barn där de annars är 20-30 st så fick en mycket bättre upplevelse den här gången. Men håller mig fast vid förskoleverksamheten! Trivs med småttingarna! :)

Juldagen
Blev utgång i U-a. Förfest hos Anna fick vi till istället för att ta oss upp till Ramneröd, gött i snö yran. Så mycket utgång blev det inte men gick till slut till Butlers och det är inte mycket att ha om man jämför med Thns. Så bestämde då att det inte blir någon utgång nästa juldag. Och ska desutom jobba helgen nästa juldag och annandag så skiter sig iaf. Men får ju då kvällen hemma hos mamma och pappa. Mysigt de.

Julafton
Härlig go stund hemma i bokenäs. Dock med förändring sen alla andra år. Annars har det bara varit familjen och mormor men nu blev de moster, morbror, kusin och sambo. Riktigt mysigt! Blev snögubbe tillverkning, snölyckta och pulkaåkning på "Kullen". Va riktigt längesen man va där borta och surra. Sen Kalle Anka. Julmiddagenn med alla goda läckerheter! Sen var det mat, fika, och andra måltider varannan timme till sängdax. Kortspel, musik och allmänt tjöt. Så en väldigt lugn Julaftn. Massa klappar oxå förstås. Så Önskelistan blev av bockad. :)

Fått schema ett år framöver. Jobbar midsommaraftons natt. Men men får fira på midsommardagen. Vem vill fira med mig? ;) Kusten är ett måste i år!

Lyckan är stor. :)


Just nu vill ja bara nynna vidare på livet och känna att det rullar på bra. Kl 18.30 idag får jag lov att sätta in ett par linser och anväda dem 1 ½ timme innan de måste ut. Ska bli så fruktansvärt skönt att kunna gå från Friskis utan att huvudet spränger! Så kl 19 idag är årets första skivstångspass men klar syn och ska verkligen njuta!  Det grer sig men nu måste ja återgå till pluggandet.

Ska göra en kort resumé om månadens alla bestyr i nästa inlägg...

RSS 2.0