I väntan på svar

Har precis fått tummen ur och mailat studievägledare på KAU ang magisterexamen, sista sekund men har sökt olika kurser inom pedagogik så får vi se sen. D-uppsatsen går av stapeln i VT13 men engelska B krävs så har, om inte jobb dyker upp, lite att göra under hösten, heltid på KAU och plugga upp engelskan.

Nu är det nattveckor som gäller och är mycket stolt över att jag rensat i båda garderoberna, bokhyllan och skall ta tag i lådorna under sängen strax. Efter det är jag i samma organisation som för några årsedan: bara att packa ihop och flytta. Jag har samlat på mig så mycket skit, fyra par slitna och trasiga jeans, varför? jo bra att ha... eller? ;P har också tänkt "fy fan vad mycket pengar jag slänger/skänker nu!" men å andra sidan använder jag det ju inte så varför skall det ligga här... å all kurslitteratur, också ett projekt i sig att lägga ut en del på nätet men mycket skall sparas.

Det är konstigt hur ens liv förändras och hur olika syn jag har på det. Det var jobbigt att vara student för man var aldrig ledig, hade aldrig tid att göra allt annat samtidigt som man kunde bestämma och lägga upp dagen själv i många fall. Med jobb har jag mina tider som jag inte kan skjuta på, gör barnfritid på jobbet och sen går jag hem och är ledig. Dock börjar det snurra in en massa saker som gör att "ledighetsschemat" pressas i alla fall, lärarlegitimationen och handelningen är något jag måste göra på fritiden och utöver det är det Friskis och allmänt plock som gör att den där ledigheten man längtade efter som student inte är den samma nu.

Människoägare

Ååå jag är inte kattägare utan Missan äger mig. Kan bli tokig på henne men ändå inte hålla mig för skratt. Det snöar på tvären och Missan skall envist ut, så vi går mellan entrén, altanen och garagedörren och varje gång jag öppnar rynkar hon ihop hela ansiktet, de senaste 30 minutrarna har vi hållt på så här. Så fort jag sätter mig så börjar hon pipa och jama högt. Men nu har hon tagit sitt förnufft tillfånga och lagt sig bredvid mig, tjokiskatten.


Kompott

Städat och klart för den här gången, nu börjar lägenheten efter mer än 4 år att bli så full den inte längre städas på en reklampaus. Men vore skönt att det gick så snabbt igen. Nästa längre ledighet skall jag rensa så att det återigen bara är att packa in i bilen och flytta. Kliver närmare och närmare flytt och paniken gror inte längre i magen, det kommer nog bra och jag överlever nog det. Känner mig nästan löjligt nojig när jag egentigen aldrig sett lägenheten som mitt hem utan bara något tillfälligt men ändå inte vill släppa taget. Vad är det för rädsla egentligen?

Håller på att gå in ett par nya sneakers, de sitter som en smäck och klämmer ingenstans så lär nog inte få något skav av dem. Möjligt att de kan användas ute snart. :D Inser nog också att mina skor behövs en radikal utrensning, har kvar skor sen studenten bara för att, de lär ju inte känna lika rätt nu som då... Sen kanske jag ska tänka mig lite för ang. mina fötter, sjukgymnastens nästa plan för min höger fot är konsultation av ortopedläkare, men vill inte bara för de hamna i praktisk-tänket jag försöker ta mig ur med allt annat. Praktisk på jobbet - opratiskt hemma men lite praktisk måste man väl få vara det är ju dumt att frysa, ha ont och känna sig obekväm... ;)

Snart är det påsk, förra påsken snurrade vi runt i Bullaren och Berg men med solnedgångsfika på påskdagen i Hällebäck, mysigt. Den här påsken är väl hyfsat oplanerad men jobbar först två nätter och avslutar på långfredagens morgon. Påskmiddag väntar på jobbet idag så lär ju inte behöva käka precis innan jag börjar.


RSS 2.0