Det bästa med Vfu:n är allt pill och plock...

dsc01303 (MMS)

Det bästa med Vfu:n är allt pill och plock. Kollage med dagens aktivitet ute i skogen med matematik är snart slutfört. :)


Spegel, spegel på väggen där.

Mycket tankar har snurrat i dag. Skulle jag ta mig några år tillbaka i tankarna så skulle jag inte känna igen mig själv. Föräldrarna som gjort resan inom språket, som nu med mycket skratt, kroppsspråk och travande svenska gör sig förstådda och vågar säga till och fråga när de inte har förstått, har satt sig djupt i sinnet. De är de föräldrarna jag uppskattar och har lättast att prata med. Så var det absolut inte förr och det skrämmer mig vilken människosyn jag har haft och som säkert har speglat av sig.Hem!

Haha åå tycker jag vart så duktig den sista kvarten ändå blev det bara 500 ord under hela em, bara 2000 kvar. ;) Har visserligen vart mycket tjöt med Cattis under pluggandets gång men nödvändiga diskussioner om allt. :) Blir till att sitta imorn också. Har ju bil nu så är väldigt lätt att sätta sig här. Men nu skall jag hem, är sjukt trött, vart i gång sen 03.15.  


Ångest...

Finns inte mycket motivation en dag som denna. Ska iaf börja skriva på den enskilda uppsatsen och städa. Allt är upp och ner på som vanligt när jag knappt har varit hemma.

Nya schemat har kommit ut och försöker planera upp oktober, ser ut att fungerar bra om alla runt mig är villiga att ha tempo så man kan vara ledig vissa fredagar.

Oroad för framtiden, verkligen oroad. Vill resa, möjligheterna finns nu men första jobbet som utbildad är viktigt. Är rädd för att fastna i träsket där jobbet blir en vana och en syndabock för allt jag inte hunnit med. Allt har varit så lätt fram tills nu. Bara pressen att ringa hyresvärlden och ordna med min lägenheten till brorsan är tungt, för var skall jag ta vägen? Jag har inte ens haft tanken att söka andra lägenheter eller i vilken stad. Söndagsångest fast i annan form...


Skrotad...

Mina planer skrotades totalt på en millesekund. Min cykel existerar inte längre pga av att en man ansåg sig vara snabbare än vad han var... Han skulle upp på cykelbanan och envist framför mig, han korsade min led och han hade väjningsplikt och rejälfart. Ingen hann stanna så han blev krockkudde åt mig. Undkom allt med en väldigt öm näsa, panna, läpp och överkäke, inga skrapsår men en skev cykel och trasiga vajrar. Han fick dock skrapsår lite här och där och likså en skev cykel. Ingen uppgörelse gjordes men han tog på sig felet och det räckte för min del. Cykeln skulle ändå kaseras lagom till snön. Problemet är att det inte är snö än.

Skulle behövt cykeln imorn för att hinna hem och duscha innan jag åker upp till Andreas men får åka buss till VFU:n och då hinner jag inte hem imellan. Blir svårt på måndag också, då jag skall till vårdcentralen strax efter 16, hade hunnit om jag haft cykel men nu är det också i farozonen. Sen är det bara en dag kvar tills jag har bil i två veckor. Men om tre veckor ligger det förhoppningsvis inte någon snö så känns lite irriterande.  

De posetiva var att mamma stod och laga mat i min lägenhet så hon kunde hämta mig med bilen så jag kom hem snabbt. Var jag och ispåsen från att jag gick innanför dörren så kände mig inte så social... Läspar gör jag desutom... Illa, låter som jag halvgrinar.  Skall ta en sväng till Ica och köpa lösgodis, allt värker och skall desutom plugga så har många anledningar att tycka synd om mig själv.


Filurar...

Har som vanligt inte motivationen att sitta still när jag knappt varit ut på hela dagen.
Vill hämta ut Sabaton biljetterna, fixa tågbiljetterna och de sista till min sångpåse men allt är inga måsten idag. Måstet idag är seminariumet, det skall bli klart idag och än har jag inte börjat läsa det som är kvar. Lång eftermiddag på HV men vill inte gå hem för då måste jag städa... :(  

Saknar ord. ;)

Har fått en underbar kommentar från en treåring.

Diskussion kring pålägg.
P- Jag kan äta kalkon.
K- Nej, du är vegitarian, du får äta ost.
P- Nej, kalkon!
K- Men kalkon är väl ingen grönsak?!
P- Jooo!! En allvarlig tystnad. Kalkonen äter ju grönsaker...


Bara början...

Blev en lång valvaka i natt och en blandning mellan glädje och förtvivlan. De gick min väg men ändå gror en misstänksamhet hur det kommer att sluta.

Urk...

En riktig tycker-synd-om-mig-själv-kväll.
VFU:n kändes lång, pluggandet i skolan blev långt, vägen hem var lång, och nu fick jag läst 2 sidor av 30 och orkar inte mer. Kravlar runt i lägenheten känns det som. Snart helg, även om det är jobb som gäller så är det helg!

Rastlös..

Tjuvlyssnar på folk på Hv när tankarna snurrar iväg. Inga direkt intressanta resonemang från folket runt om men kan inte låta bli att irritera mig i vissa uttalande. De jobbigaste är dock när man sitter med ryggen mot dem och inte kan vända sig om för att se hur personerna ser ut. Utseendet spelar uppebarligen en ganska stor roll för om man skall ta folk på allvar...

Åter till pluggandet men blir paus innan 18. Skall ner på stan en snabbis och förhoppningsvis hitta smått och gått till mina mjukisråttor. Sångpåsar i sagoform på G. :) Kul och inspirerande att jag är rastlös av att sitta här den närmaste timmen.

En pojk på VFU:n idag hade madrömmar under vilan, helt okontaktbar ibörjan och 1 timme senare var han fortfarande skärrad. Man känner sig ganska maktlös och liten då. :(

Det dubbla...

Försöker få lite inspiration till plugg, mobilen och hemtelefonen är på ljudlös och skall minst ha läst 30 sidor innan jag skall ner till tvättstugan. Med de målet så lär Gillberg bli färdigläst idag. Känner en enorm stress och vill bara ha en ledig dag men den lediga dagen känns väldigt långt bort :( Efter seminariumet den 24:e så är det igång med 2500 ords arbetet + det mutliga pedagogiska ställningstagandet. Vid inlämingen av arbetet startar en ny kurs så får inte ens andrum över en helg. :( Ganska gnällig och lätt otrevlig just nu... Tss 100% heltid känns som de dubbla. :(


Äntligen!

Fick sluta tidigare än vad som var sagt så har haft en lugn eftermiddag, inte mycket att göra på VFU heller så fick helg i förtid. Fixad och klar snart. :) Tåget går 15.53 så har marginaler för en gångs skull. :) Hinner desutom inte klockan bli mer än 15.15 när jag är klar så skall jag förbi Jätten och förtidsrösta så man inte glömmer bort detta viktiga. :) Känns rätt och tryggt så då är det lika bra att få det gjort. Bara att hålla tummarna sedan!


Helg :)

Snart en VFU vecka avklarad, har gått ganska snabbt för en gångs skull. Beror väl lite på att jag jobbar som vanligt den här gången men mest för att jag åker upp till Andreas imorn. :) Blir även en träff med Sissi och Helena. Vad vi skall hitta på återstår att se, myskväll/utgång. Seminariumet är jag inte helt klar med så är inte nöjd med mig själv. Har vänt för och emot, skriva klart nu och få mindre timmars sömn och vara tröttar imorn. Eller gå och lägga mig nu vara piggare imorn och sitta på söndag natt och vara ett vrak på måndag. 


Inte helt obemärkt...

Brant och jävligt med en höjdskillnad på 148 meter... Muslerna inga problem, men flåset var inget vidare. Så kanske de man skall satsa mer på istället... 3 mil på cyklen blev det idag. Fjord till fjord / hav till hav/ Gullmarsfjorden till Kalvöfjorden. De där höjdmetrarna har märkts...

Glädjedödare...

I 2 ½ år har jag tävlat i trapphuset... Nämligen hur långt ner i trappen hinner jag innan dörren till koridoren slår igen. Har haft två olika trappsteg jag har tävlat till, beroende på förutsättningar. ;) T.ex.  har balkongdörren varit öppen så har dörren dragits igen snabbare med en högre smäll osv. Jag har gärna velat komma runt hörnet för att slippa smällen så tävlingsinstinkten har därmed ökat.

Men min tävling är över... Någon glädjedödare har vaderat dörrkarmen med "stolkluddar" och dragit upp fjädern på dörrstängaren så att dörren smyger igen. Jag hinner nästan till ytterdörren innan "min" dörr tyst slår igen. Otroligt tråkigt att hasa sig ner för trappen.


Gott och blandat

Inte motiverad, 15.15-18 föreläsning igen. Imorn är de VFU en månad och det är inte heller så motiverande. Sista VFU:n, lärarrollen är vår, men hade varit så skönt att få gå in som vikarie så att det verkligen bara hade varit tre vuxna på avdelningen.

Fick mitt röstkort idag så om en vecka lägger jag min förtidsröst. Jobbar 10-18 på valdagen och har nog inte riktigt morgonhumöret för att trängas i vallokalen kl 8. Hade velat ha valvakan hemma hos mamma och pappa men det är fortfarande VFU period så får hålla mig hemma.

Nagellacken som har varit på konstant de senaste månaderna åkte av idag. Känner mig naken utan mina färgade naglar men tror inte naglarna mår så bra egentligen. :'(  

Har bara blivit promenader hittills i veckan men imorn skall jag på första skivstångspasset. :) Gym i helgen kanske.


RSS 2.0